Intervju om fotografi

Jeg Intervjuet pappa fordi jeg hadde ikke mulighet til å besøke mormor og morfar. Jeg satte meg ned i stuen og snakket med pappa. Han ble ivrig og engasjert, han begynte å lete etter gamle bilder med engang.

Kameraer var dyrt

Pappa fortalte at han husket at moren hans hadde et firkantet kamera, som så nesten ut som en kube. Det første kameraet han fikk selv var en gave, han husker ikke helt hvilket det var, men det skal visst ha vært ganske dyrt på den tiden, fordi han hadde ikke råd til det selv.

Screenshot_20171122-191834.png

Dette kameraet fikk jeg av min onkel på Konfirmasjonen min fordi jeg interessert i foto. Dette har vært min farmor sitt så det betyr ganske mye for meg. Mange av bildene av pappa er nokk tatt med dette kameraet. Det er fra rundt 50 tallet.

Mye har forandret seg

Jeg spurte hva som har forandret seg innen foto gra han var ung til nå. ” Nå tas det svert mer flere bilder, for mange, man reflekterer ikke over det enkelte bilde lenger” Han forteller at han savner hvordan det var før. Da brukte man mer tid på å sette bildene i album og man så på de mer jevnlig. Da mintes man øyeblikket mye mer.

Babybilde, konfirmasjonsbilde og skolebilde av pappa som ung.

Nå idag brukes jo facebook og instagram osv til å dele bilder med andre. Pappa synes dette er greit fordi da har man mulighet til å se venner /familie som ikke fysisk er i nærheten. Man får se hva de holder på med når situasjoner vi ikke har felles skjer.

Noen fotografier betyr mye

Jeg spurte hvilke fotografier han setter mest pris på. Han fortalte at fotografier av folk som fks sin mor betydde mye. Han har også noen bilder fra et lite småbruk i Fredrikstad som han tilbringe mye tid på som ung.

Skjermbilde 2017-11-22 kl. 18.47.45.pngBildet fra småbruket i Fredrikstad. Ca 1930. Dette bildet var originalt tatt i svart hvit men har blitt farget over etterpå. Dette synes pappa er veldig fint. “Dette bildet synes jeg sire så mye uten at jeg var med”

Han har bilder der fra både før og etter han ble født. Den plassen eksisterer ikke mer så det er gøy å se tilbake på disse bildene. Min far fikk jeg aldri truffet så det er også gøy å se.

Skjermbilde 2017-11-22 kl. 18.54.20.png
Pappa og farmor

Pappa forteller at han er ikke så glad i bilder som er helt oppstilt. Før i tiden ble man som ofte bare fotografert rundt høytider, men personlig synes han alltid de beste bildene er de hverdagslige. Gjerne i regnvær og dårlig vær, trenger ikke bare å være solskinns bilder. 20171122_185529.jpg

Her er et polaroid bilde tatt av pappa da han hadde fullført lærerskolen.

Jeg har et lite album av gamle bilder av mamma som ungdom og barn som betyr veldig mye for meg.

20171122_1916171.jpg

20171122_1916461.jpgMamma og hennes søster som barn.